Menu

VRAĆENO 6 RESTAURIRANIH SLIKA IZ KONZERVATORSKOG ODJELA U DUBROVNIKU

Pomorski muzej Orebić obratio se Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku, putem opunomoćenika Hrvatskog restauratorskog zavoda zamolbom za restauracijske radove na šest akvarela na papiru iz inventara Pomorskog muzeja Orebić:

"Jedrenjak Madre Mimbelli" 19 st., "Jedrenjak Eva" 1865. godina, "Jedrenjak Pelesac" iz 1876 godine, "Parobrod s jedrima Mars" iz 19. st. "Parobrod Mrav" iz 1911.g. i "Parobrod Dubrovnik" iz 20. stoljeća. Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 450.000 kn i uključuje restauraciju još 5 slika, financiranom u 100 % iznosu od Ministarstva kulture zbog, kako isti navode:" muzejske građe koja se odlikuje iznimnom povijesno- umjetničkom vrijednošću u kontekstu nacionalne, europske i međunarodne umjetničke scene."

Podsjećamo da smo prošle godine za Noć muzeja imali čast predstaviti 3 restaurirane slike čija je ukupna vrijednost restauracije iznosila 80.000 kn sa učešćem od 10 % što je predstavljalo drugi projekt.

Ponosni smo što smo realizirali ovaj, za kulturu važan projekt u vrijednosti od 200.000 kuna za proteklu godinu te što su restaurirane slike novim sjajem obogatile stalni postav muzeja.